Natuur- en kunstleien

Voor het plaatsen van leien verkiezen wij het kwalitatieve merk Eternit, dat over heel wat verschillende soorten leien beschikt. Hieronder krijgt u een overzicht van de verschillende types leien. Hebt u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Natuurleien Villar Del Rey

Het Classic gamma van Eternit

De kwalitatieve natuurleien van Eternit worden ontgonnen in de Spaanse groeve Villar del Rey, waar de productie gecertificeerd is volgens de internationale ISO 9002 norm. De leisteen is van nature vorstbestendig, onrotbaar, elektrisch niet geleidend en ongevoelig voor chemische aantasting. De vlakheid en regelmatigheid van de structuur geven deze natuurlei een zachte en verfijnde esthetiek, die zowel geschikt is voor nieuwbouw als renovatie. De minimale dikte bedraagt 4 mm, optimaal om het houtwerk niet te veel te belasten en om het werk van de dakwerkers te vergemakkelijken. Het Classic gamma is verkrijgbaar in een rechthoekige vorm in 6 formaten. Bovendien biedt Eternit u 30 jaar garantie.

Alterna

De Alterna-leien lenen zich uitstekend voor zowel klassieke als moderne architecturale ontwerpen. De charme van oude stenen of de originaliteit van een gevel komen immers het beste tot hun recht met een leien dak.

Dankzij het uitgebreide kleurengamma zult u steeds de meest aangepaste tint vinden die uw woning op een economische wijze een meerwaarde zal verlenen. De Alterna-lei bestaat in 5 formaten en 8 kleuren.

New Stonit

De New Stonit is de jongste telg uit de leienfamilie van Eternit. Deze lei heeft met haar reliëfoppervlak, gebroken randen en matte leisteenkleur een heel natuurlijke uitstraling meegekregen. De New Stonit wordt bij uitstek gebruikt voor een kwalitatief hoogwaardige bekleding van dak en gevel, en dit zowel in de nieuwbouw als bij renovatie.

Rustiek of modern, een woning bedekt met New Stonit-leien zorgt voor een stijlvolle en natuurlijke uitstraling van uw huis. De New Stonit-lei geniet van een dubbele garantie: 30 jaar op de intrinsieke waarde en 15 jaar op een homogene kleurevolutie.

Boronda

Ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag introduceert Eternit de nieuwe exclusieve Boronda© lei. Sinds lange tijd staat Eternit bekend als dé specialist in leien. Door de jaren heen heeft Eternit steeds duurzaamheid en de voortdurende aanpassing van technische en esthetische eigenschappen vooropgesteld om tot deze reputatie te komen. De nieuwe Boronda© lei is de logische volgende stap.

In vergelijking met andere leien bezit de nieuwe exclusieve Boronda© lei enkele unieke kenmerken. De afgeronde boorden en het extra gladde oppervlak bezitten een drievoudige krasvaste afwerkingslaag. Dit zorgt niet alleen voor een esthetische verbetering, ook de fysische eigenschappen van de lei werden drastisch verbeterd. Wat de lei werkelijk innovatief en exclusief maakt zijn de afgeronde boorden waarvan het model gedeponeerd werd. De kwalitatieve afwerkingslaag van het oppervlak vind je ook terug op de boorden waardoor water en vuil er makkelijk afglijden. Exclusiviteit en innovatie gelden al jaren als de stokpaardjes van Eternit. De dakspecialist is dan ook de enige producent ter wereld die deze innovatie aanbiedt. Dit alles om uw dak een langere levensduur te garanderen.

De Boronda© lei bezit ongeëvenaarde kwaliteiten op gebied van weerstand, stevigheid en kleurvastheid. Niet voor niets biedt Eternit een garantie van 15 jaar op een homogene veroudering. Zo wordt een gelijkmatige evolutie van het uitzicht van de Boronda© leien met behoud van de basistint, rekening houdend met een patina eigen aan elk verouderingsproces, gegarandeerd. De Boronda© lei is vervaardigd van een mengeling van cement en minerale toeslagstoffen. Elke lei wordt door drie verflagen beschermd.

De voordelen van de lei zijn talrijk: ze is budgetvriendelijk in aankoop en plaatsing, kan gebruikt worden op daken met een hellingsgraad vanaf 25° of op gevels. Ze is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, is uit voorraad leverbaar en past op elk dak.

De lei is leverbaar in een strakke donkergrijze tint en in twee formaten: 60 x 32 cm en 45 x 32 cm.

Back to Top