Lood-, zink- en koperwerken

Zink

Zink is nog steeds zeer gewild, omdat het oneindig veel mogelijkheden biedt. Voor de moderne woning is er een heel gamma kleuren (Zinalux) en patinalagen, van grijs tot zwart. Wat dakbedekking betreft kunnen we reeds meer dan 30 realisaties tonen.

VM ZINC®

  • Is de merknaam voor gewalst zink, geproduceerd en gecommercialiseerd door Umicore.
  • Voldoet aan de norm EN 988, Komo 7056 en is conform het kwaliteitslabel PREMIUMZINC. Daarmee levert het bewijs van ongeëvenaarde kwaliteit.
  • Is een legering van elektrolytisch zink met een zuiverheid van 99.995%, waarin zeer kleine hoeveelheden koper en titaan worden gevoegd.

Fysische eigenschappen van het VM ZINC®:
Soortelijk gewicht: 7,18+ 0,02 g/cm³
Lineaire uitzetting : 0,022 mm per m en per °C in de walsrichting.
VM ZINC®: een groot aantal oppervlakteaspecten
In dit gamma bestaan verschillende toepassingen:

Natuurlijk VM ZINC®

Het natuurlijk VM ZINC® heeft een blinkend metaalkleurig aspect dat op natuurlijke wijze na verloop van tijd patineert. Na plaatsing krijgt hij geleidelijk een egaal half-mat aspect.

QUARTZ-ZINC®

In geprepatineerd grijs ribfluweel. Ontluisterend mooi, warm, organisch. QUARTZ-ZINC® benadert van bij het begin het aspect en textuur van het natuurlijk VM ZINC® dat reeds enkele maanden geplaatst is. Dit geprepatineerd grijs ribfluweel geeft een eigen persoonlijkheid aan een gebouw door zijn uitgesproken structuur. Door zijn geprepatineerde tint sluit dit zink bij renovatie mooi aan bij reeds lang geplaatst natuurlijk zink.

ANTHRA-ZINC®

Het antracietgrijs geprepatineerd zink. ANTHRA-ZINC® dankt zijn naam aan de antracietkleur die dichtbij de kleur van de natuurleien ligt, waarmee dit zink veel wordt geassocieerd. ANTHRA-ZINC® is langs beide zijden bedekt met een dunne organische coating die een extra bescherming geeft tegen corrosie. ANTHRA-ZINC® is ideaal voor een uitdagende architectuur die een krachtig materiaal zoekt om zijn ontwerp te accentueren.

Gelakt VM ZINC®

Beschikbaar in 6 tinten: witsteen, hemelsblauw, kopergroen, donkerbruin, leigrijs, macao bruin. Raadpleeg ons voor andere tinten.

VM ZINC®

Natuurlijk en recycleerbaar. Het zink is 100% recycleerbaar. Meer dan 90% van het zink in de bouw wordt daadwerkelijk gerecycleerd. Kortom een ontegensprekelijk bewijs van een duurzame ontwikkeling!

Koper

Koper heeft nog steeds iets exclusiefs en is zeer duurzaam. De verwerking is dezelfde als zink. Er kunnen alle mogelijke vormen mee verwezenlijkt worden. De kostprijs is de laatste jaren zeer dicht bij zink gekomen, maar van uitstraling is het materiaal iets rustieker door de bronsachtige patinalaag.

Hebt u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Back to Top